Information om Ardea

Vad är det vi förmedlar?

Vi, Ardea Konst & Antik, förmedlar framförallt det bästa av svensk formgivning under 1900-talet – svensk designguldålder. Det handlar om den tidsperiod, då svensk konstindustri byggdes upp. Orrefors och Kosta var t ex två ivriga konkurrenter som tävlade mot varandra i att göra det bästa av det bästa. De fick världsrykte båda två.

Lyckligtvis finns en del av det som skapats kvar, och det är bl a dessa produkter, som vi, Ardea Konst & Antik, förmedlar. Vi har även keramik från framför allt Gustavsberg och Rörstrand. Ibland saluför vi också antikviteter.

Nära konsthantverket ligger konsten, och vi förmedlar även måleri, litografier och skulpturer av erkända konstnärer, men också vad vi tycker är mycket god/vacker konst av ganska okända konstnärer. 

 

Om Ardea Konst & Antik

ARDEA Konst & Antik etablerades 1993 i Lund, men har nu Kalmar och Färjestaden som bas. Vi, Daniel Johansson, son, och Kurt Johansson, far, började samla aktivt i mitten av 1980-talet. 

Samlandet var otroligt lärorikt och en spännande resa. Samlingen blev snabbt väldigt omfattande och vi började medverka på en del mindre antik- och samlarmässor. Vi har länge deltagit bl a på Stockholms antikmässa i Älvsjö och på Helsingborgs antikmässa, Brösarps antikmässa, Brösarps Moderna och Antikmässan på Katrinetorps Landeri i Malmö med flera mässor. 

Antalet mässor som vi deltar på har tyvärr minskat på slutet, med start och på grund av pandemin. 

År 2012 öppnade vi möjligheten att handla via nätet.